.
Τετάρτη 8 Ιούλη, 4ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο, από 11.00 μέχρι λήξη ωραρίου Πέμπτη 9 Ιούλη, συλλαλητήρια PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2020 16:48

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                            Αθήνα 5/7/2020
                                                                                             Αριθμ. Πρωτ.:137

 

Τετάρτη 8 Ιούλη, 4ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο, από 11.00 μέχρι λήξη ωραρίου

Πέμπτη 9 Ιούλη, συλλαλητήρια

Με Ομοσπονδίες και Σωματεία του δημοσίου απαιτούμε:
 Να αποσυρθεί εδώ και τώρα ο χουντικής έμπνευσης νόμος, που επιδιώκει να περιορίσει και να καταστείλει τις διαδηλώσεις.
 Οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπαίνουν στο «γύψο».
 Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά.
Απόφαση για 4ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας στο δημόσιο την Τετάρτη 8 Ιούλη και συλλαλητήριο την Πέμπτη 9/7 πήρε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κατά την συνεδρίασή του (3/7/2020).
Συνάδελφοι η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.
Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.
• Το νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δε μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. Επίσης μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν «συμμορφώνονται» οι διαδηλωτές στους περιορισμούς. Το νομοσχέδιο «επιτρέπει» συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα “κοινωνικής σημασίας”, προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.
• Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το “σκοπό” της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.
• Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.
• Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.
• Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.
Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!
Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι εργατικές-λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Κλειστά μαγαζιά υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνεται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις και συνολικά το σύστημα της εκμετάλλευσης που κομμάτι του αποτελεί και αυτό το νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή.
Δε θα γίνουν οι διαδηλώσεις βόλτες του «νόμου» και του «αστυνόμου»!
Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους.
Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.
Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους.

Η φωνή των εργαζομένων δεν φιμώνεται!

Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.
Όλοι στην 4ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 8 Ιούλη, από 11.00 μέχρι λήξη ωραρίου
Όλοι στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 9 Ιούλη

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 και ώρα 12.30 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2020 03:24

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

                                                                      Αθήνα, 30/ 6 /2020
                                                                    Αριθμ. Πρωτ. : 136

 

 

                               ΠΡΟΣ τα μέλη του Δ.Σ.
                                        1. Σταμκοπούλου Νατάσα
                                   2. Ανδρεαδέλλη Γιάννη
                                 3. Παγωνίδη Δημήτρη
                           4. Ζαβερδινό Άλκη
                               5. Βαζούρα Δημήτρη
                                        6. Ευστρατίου Χαράλαμπο
                           7. Λυριστή Μιχάλη
                                     8. Κυριακόπουλο Γιώργο
                        9. Τζάκο Αντώνιο
                         10. Παπαλεξίου Έφη
                                   11. Ασημακόπουλο Ανδρέα
                                 12. Καραθανάση Δημήτρη

 

Σας καλώ σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 και ώρα 12.30, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Συγγρού 80, 7ος όροφος), με θέματα:
Εξελίξεις, εργασιακά πρόβλημα και προγραμματισμός δράσης :
- νέα οικονομική κρίση και αναδιαρθρώσεις στους ΟΤΑ
- το αντιδραστικό νομοσχέδιο ενάντια στις διαδηλώσεις και στην προσπάθεια περιστολής της
λαϊκής διαμαρτυρίας
- ανθυγιεινό, εφαρμογή Υγιεινής & Ασφάλειας, ΜΑΠ, συγκρότηση & λειτουργία Επιτροπών
Υγιεινής & Ασφάλειας
- αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων
- οικονομικές διεκδικήσεις
- προκήρυξη θέσεων ευθύνης
Προγραμματισμός συνεδρίασης Γενικού Συμβουλίου.
Οικονομικά Συλλόγων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

 
Αναπτυξιακοί Οργανισμοί των ΟΤΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ & ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2020 03:20

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                                      Αθήνα 28 /6/2020
                                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.: 135

 

Αναπτυξιακοί Οργανισμοί των ΟΤΑ

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ & ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

 

Με την υπ’ αριθμ. 200 εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να δώσει ώθηση στην εφαρμογή του ν. 4674/2020 για την Σύσταση και λειτουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών στους ΟΤΑ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου με την μορφή των Ανωνύμων Εταιρειών).
Αποτυπώνονται και με την εγκύκλιο αυτή καθαρά όλα όσα είχαμε καταγγείλει κατά την συζήτηση του νόμου στη Βουλή, ότι δηλαδή αντί η κυβέρνηση να στελεχώσει και να ενισχύσει τις Τεχνικές και λοιπές Υπηρεσίες των ΟΤΑ προωθεί εργαλεία και όργανα, που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με ευελιξία άλλοτε θα παίρνουν αρμοδιότητες από τις υπηρεσίες κι άλλοτε θα τις φορτώνουν. Όλα κατά το δοκούν…
Με τον ν. 4674/2020 αναγορεύονται οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί Α.Ε., που θα ιδρυθούν «ισότιμοι» φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης…, που μπορούν να ασκούν αρμοδιότητες των ΟΤΑ και υπηρεσίες προς τους πολίτες!!!
Είναι χαρακτηριστικά όσα αναφέρονται για την «οικονομική αυτοτέλεια» των Αναπτυξιακών Οργανισμών, η δραστηριότητα των οποίων «μπορεί να φέρει οικονομικό αποτέλεσμα»…, δηλαδή πώληση υπηρεσιών, ΣΔΙΤ, ανταποδοτικότητα κλπ.
Ενώ και στην σχετική εγκύκλιο ομολογεί ότι «το μείζον πρόβλημα εντοπίζεται στην υποστελέχωση τεχνικών υπηρεσιών και τεχνικού προσωπικού στους ΟΤΑ», αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε εξοπλισμό και στήριξη των υπηρεσιών των ΟΤΑ, θέλει να επιταχύνει την υλοποίηση του νόμου, όπου προβλέπεται υποχρεωτική η ύπαρξη Τεχνικής Υπηρεσίας στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, με μετακλητό Διευθυντή (και Γενικό Δ/ντή), που θα έχει και το ρόλο της αναθέτουσας αρχής και θα μπορεί να αναλαμβάνει τα πάντα όλα…
Δεν μένει όμως μόνον εκεί ο ν. 4674/2020. Δίνει την δυνατότητα εκτός από τις αρμοδιότητες των Τεχνικών Υπηρεσιών, να αναλαμβάνει γενικότερα την υποστήριξη και εφαρμογή της αναπτυξιακής πολιτικής των Δήμων και των Περιφερειών, την ωρίμανση έργων υποδομής και την υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής, ψηφιακής σύγκλισης, αειφόρου ανάπτυξης κλπ. Και βέβαια με την χρήση του επιρρήματος «ιδίως», ο νομοθέτης όπως πάντα απαριθμεί ενδεικτικά και όχι περιοριστικά τις αρμοδιότητες που μπορούν να πάρουν οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί.
Θέλει να φτιάξει «παραμάγαζα» με ημέτερους αποσπασμένους μόνιμους υπαλλήλους και με προσωπικό, που δεν θα εντάσσεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, δίνοντας ταυτόχρονα για πρώτη φορά με νόμο, το δικαίωμα υπογραφής στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου!!!
Θέλει να έχει έναν ευέλικτο μηχανισμό προθύμων, που δεν θα αμφισβητεί ούτε τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες που τίθενται, ούτε τις διαδικασίες, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα.
Οι αναθέσεις σε ιδιώτες θα πολλαπλασιαστούν, το ίδιο κι οι νομοθετημένες από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Προγραμματικές Συμβάσεις «μέσω της ανάθεσης υποστήριξης κατά την άσκηση αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς. Ως υπηρεσίες δεκτικές υποστήριξης νοούνται, ιδίως, οι διοικητικές μονάδες/δομές/υπηρεσίες των ΟΤΑ, η οικονομική υπηρεσία, οι υπηρεσίες βεβαίωσης και είσπραξης τελών, δικαιωμάτων, εισφορών και προστίμων κ.α.. Η δε Προγραμματική Σύμβαση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό εξυπηρετεί την ανάθεση υποστηρικτικών υπηρεσιών (πχ. προσωπικό ή μέσα)»!!!.
Αυτό ονομάζεται «θεσμοθέτηση της συνεργατικής υλοποίησης αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων»!!!!
Με αυτές τις ανώνυμες εταιρείες (Αναπτυξιακούς Οργανισμούς) σαν μεσάζοντες, οι ΟΤΑ θα αναθέτουν αρμοδιότητες, τεχνική υποστήριξη σε ιδιώτες, σε εξωτερικούς συμβούλους την εκπόνηση του επιχειρησιακού προγράμματος, θα διοχετεύουν χρήμα όπου και όσο θέλουν…, μακριά από το δημόσιο λογιστικό και την στοιχειώδη διαφάνεια, που επιβάλλεται.
Στην ρότα των ρυθμίσεων του Καποδίστρια, του Καλλικράτη και του Κλεισθένη, εκσυγχρονίζοντας το αμαρτωλό και σάπιο καθεστώς των Αναπτυξιακών Εταιρειών, η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει με τους ΟΤΑ και τους Αναπτυξιακούς τους Οργανισμούς τις ιδιωτικοποιήσεις και των εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων, το πέρασμα αρμοδιοτήτων και υποδομών στην αγορά, στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Θέλουν να βάλουν τις υπηρεσίες να δουλεύουν πιο ολοκληρωμένα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Παρά τις τεράστιες καταστροφές που έχουμε κάθε χρόνο σε υποδομές, παρά τις μεγάλες ανάγκες για ολοκληρωμένα και σύγχρονα έργα υποδομών, έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής θωράκισης, έργα που υπηρετούν τις λαϊκές κοινωνικές ανάγκες, παρά την τεράστια υποστελέχωση και την πολυπλοκότητα των αρμοδιοτήτων, όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις συνεχίζουν να μην λύνουν αυτά τα προβλήματα, συνεχίζουν να λειτουργούν τις υπηρεσίες ως εργαλείο στήριξης της κερδοφορίας των επιλογών των μεγαλοεπιχειρηματιών και να αντιμετωπίζουν τις Τεχνικές και άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ ως αποθετήριο ευθυνών, με τις ποινικές και αστικές ευθύνες που φορτώνουν στους υπαλλήλους.
Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι των Περιφερειών δεν καταθέτουμε «τα όπλα». Συνεχίζουμε τον αγώνα για υπηρεσίες που δεν θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα είναι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                     ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Το δικαίωμα συλλογικής δράσης δεν μπαίνει σε καραντίνα PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2020 03:10

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                                       Αθήνα 25 /6/2020
                                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.:134

 

Το δικαίωμα συλλογικής δράσης δεν μπαίνει σε καραντίνα

 

Η κυβέρνηση, παρέα με τους μεγαλοεργοδότες και τα μπουκωμένα από κρατικό χρήμα Μ.Μ.Ε., με ένα νομοσχέδιο που θυμίζει άλλου τύπου εποχές, επιχειρεί να θέσει σε μόνιμη καραντίνα τους αγώνες των εργαζομένων και υπό έλεγχο το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.
Η κυβέρνηση, μαζί με την παρέα της, θεωρεί ότι με ένα νομοσχέδιο που θίγει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα τoυ συνόλου της κοινωνίας, θα κατορθώσει να περιορίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών των φοιτητών και όσων άλλων εναντιώνονται στα σχέδια της για την διάλυση και το ξεπούλημα της χώρας.
Το αυστηρό πλαίσιο που τίθεται στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις έχει μία και μοναδική στόχευση. Τη φίμωση όσων αντιδρούν. Η κυβέρνηση, επαναφέροντας το χουντικό διάταγμα 794/1971, έχει την απαίτηση να ορίζεται για κάθε διαδήλωση ως οργανωτής φυσικό πρόσωπο το οποίο θα δηλώνει τα προσωπικά του στοιχεία και ο οποίος θα είναι υπεύθυνος και υπόλογος. Η Αστυνομία που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναδειχθεί στον μέγα χειριστή όλων των κυβερνητικών υποθέσεων, θα ελέγχει τα οργανωτικά ζητήματα του κάθε συλλαλητηρίου και στην περίπτωση που δεν τα εγκρίνει θα το απαγορεύει. Εάν δε κάποιος κάνει το «λάθος» να συμμετάσχει σε μια διαδήλωση η οποία δεν έχει την κυβερνητική σφραγίδα θα κινδυνεύει με φυλάκιση έως 2 έτη.
Η κυβέρνηση σταθερή στην τροχιά των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζονται (το 90% των απεργιών κρίνονται παράνομες ή καταχρηστικές) και υποταγμένη στα συμφέροντα που πιστά υπηρετεί χρησιμοποίησε την καραντίνα με πρόσχημα τον κορονοϊο ώστε να μας εθίσει στον περιορισμό. Όμως δεν θα τα καταφέρει. Το δικαίωμα συλλογικής δράσης αποτελεί βασικό στοιχείο του συνδικαλιστικού δικαιώματος το οποίο προφανώς δεν διαπραγματευόμαστε.
Απόσυρση τώρα του χουντικής εμπνεύσεως νομοσχεδίου που στοχεύει στον περιορισμό του δικαιώματος της συνάθροισης, στον περιορισμό της συλλογικής δράσης, που θέλει να βάλει τις απεργίες στο γύψο.
Η συνδικαλιστική – κοινωνική – περιβαλλοντική δράση δεν θα αποτελεί δικαίωμα της αστυνομίας. Αποτελούσε και θα αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                   ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Ιούνιος 2020 02:35

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                  Αθήνα 8/6/2020
                                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.:133

 

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Ως πρόσκομμα που πρέπει να εξαφανιστεί, αντιμετωπίζει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας την Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας, που συγκρότησαν οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας.
Με αστήρικτες και «κατά παραγγελία» νομικές ερμηνείες δεν αποδέχεται την συγκρότηση της συγκεκριμένης Επιτροπής και δεν αναγνωρίζει τα μέλη της, αντί να αναγνωρίσει τον σημαντικό ρόλο όλων των Επιτροπών Υγιεινής & Ασφάλειας, που η σημασία τους αναδείχτηκε τον καιρό της πανδημίας και στους πιο δύσπιστους.
Αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην υλοποίηση όλου του πλαισίου της υγιεινής ασφάλειας, υπεισέρχεται σε ζητήματα, που αφορούν τους εργαζόμενους και μόνον αυτούς.
Αντί να καθίσει να συζητήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων (Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Τοπικό Τμήμα Μαγνησίας & Σποράδων και Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας) και να δρομολογήσει λύσεις στα αιτήματά τους, προσπαθεί να βάλει εμπόδια στη δράση και τις διεκδικήσεις τους.
Αντί να έχει εξασφαλίσει όλα τα προβλεπόμενα (ΜΑΠ, εξετάσεις, εμβολιασμούς κλπ) από την ΚΥΑ 43726/2019, που και με σχετικό Εξώδικο απαιτήσαμε, ασχολείται με ζητήματα, που έχουν απαντηθεί…
Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι στο άρθρο 7 του ν.3850/2010 αναφέρεται ότι «τα συμβούλια εργαζομένων υποδεικνύουν τα μέλη της Ε.Υ.Α.Ε. από τα μέλη τους. Αν στην επιχείρηση δεν υπάρχουν εκπρόσωποι ή συμβούλια εργαζομένων, που προβλέπονται από νόμο, οι εργαζόμενοι εκλέγουν σε γενική συνέλευση….». Και στην περίπτωση αυτή υπάρχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων, που δεν μπορούν να αγνοούνται.
Βέβαια είναι σίγουρο ότι η ίδια αγνοεί την 135 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας, όπου στο άρθρο 3 αποτυπώνεται ότι ο όρος «αντιπρόσωπος» των εργαζομένων αφορά τα πρόσωπα που αναγνωρίζονται ότι έχουν αυτή την ιδιότητα από την εθνική νομοθεσία και πρακτική, είτε είναι συνδικαλιστικοί αντιπρόσωποι, δηλαδή αντιπρόσωποι που ορίζονται ή εκλέγονται από τα σωματεία ή τα μέλη των σωματείων είτε εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, δηλαδή αντιπρόσωποι που εκλέγονται ελεύθερα από τους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Καθώς και ότι έχει κριθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.3 ν.1767/1988 τα συμβούλια εργαζομένων θεωρούνται αντιπρόσωποι των εργαζομένων κατά την έννοια του άρθρου 3 της 135 Διεθνούς Συμβάσεως Εργασίας, η δε αναφερόμενη στο άρθρο 12 παρ.4 εξουσία του Συμβουλίου Εργαζομένων να συναποφασίζει με τον εργοδότη για ορισμένα θέματα προϋποθέτει ότι α) δεν λειτουργεί στην επιχείρηση συνδικαλιστική οργάνωση και β) τα θέματα αυτά δεν ρυθμίζονται με (επιχειρησιακή ΣΣΕ) κλπ.
Παρά το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα της κοινοποιήθηκαν και με σχετικό γνωμοδοτικό νομικό σημείωμα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας επιμένει στα δικά της!!!! και δεν αναγνωρίζει την Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας, που εκτός των άλλων στην συγκεκριμένη περίπτωση αποτελείται από εκλεγμένα μέλη και στα συνδικαλιστικά όργανα της περιοχής!!!
Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας να πάρει θέση και να σταματήσουν οι όποιες σκοπιμότητες.
Να παρέμβει και να σταματήσει η αδικαιολόγητη αυτή παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας.
Να εξασφαλίσει όλα των αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλισης στους εργαζόμενους.


Πίνακας Αποδεκτών


1. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
2. Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας
3. Νομαρχικακό Τμήμα Μαγνησίας ΑΔΕΔΥ
4. ΜΜΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                   ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 9 από 132

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση