.
Διοίκηση Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Απρίλιος 2020 17:16

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                       Αθήνα 13/4/2020

                                                                                    Αριθμ. Πρωτ.:116

 

 Προς

                                                          Διοίκηση Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

                                        Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Γνωρίζουμε ότι η μάχη που δίνεται όλον αυτόν τον καιρό στα Νοσοκομεία της χώρας είναι μεγάλη, δύσκολη και απαιτητική.
Οι υγειονομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, και προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να τα βγάλουν πέρα, να παλέψουν για τις ζωές των ασθενών τους, να προστατέψουν τις δικές τους ζωές και των συνανθρώπων τους, πολύ συχνά χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας.
Ως εργαζόμενοι στις Περιφέρειες ενώσαμε τη φωνή μας στις 7 Απρίλη με την ΟΕΝΓΕ, με τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας, με Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και Φορείς και με ποικίλες δράσεις και κινητοποιήσεις επαναλάβαμε τις διεκδικήσεις μας, απέναντι στην πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα:
 για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών
 για πλήρη επίταξη κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας
 για άμεση κάλυψη με όλα τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
Γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις η αλληλεγγύη αποτελεί όπλο των εργαζομένων.
Γι αυτό θέλοντας να συμβάλουμε και εμείς στην κάλυψη των ελλείψεων σε μέσα προστασίας των εργαζομένων, που τυχόν υπάρχουν ακόμα στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, χωρίς βέβαια να δικαιολογούμε ή να δίνουμε «άφεση αμαρτιών» στους υπεύθυνους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που οδήγησαν το υγειονομικό μας σύστημα, τα νοσοκομεία και τις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας να έχουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, σε μέσα και εξοπλισμό, ζητάμε να μας ενημερώσετε εάν αντιμετωπίζετε ελλείψεις σε συγκεκριμένα είδη, που αφορούν σε μέσα προστασίας των υγειονομικών, τα οποία να μπορούμε να αγοράσουμε προκειμένου να τους χορηγηθούν, γνωστοποιώντας βέβαια τις ακριβείς προδιαγραφές τους και τους τυχόν προμηθευτές τους.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε παραπέρα διευκρίνηση.-

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                       ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2020 17:39

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                               

                                                                                Αθήνα 13 /4/2020
                                                                             Αριθμ. Πρωτ.:115

Προς :
                               1.Υπουργείο Εσωτερικών
                     2.Υπουργείο Υγείας
  3.Ε.ΟΔΥ.
                                                             4.Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

 

 

ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 

Είναι γεγονός ότι στον αρχικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας, όπως προβλεπόταν στο Κεφάλαιο 4 του ΕΟΔΥ «Σχέδιο Προετοιμασίας και Απόκρισης για Επιδημία από το Νέο Κορονοϊό SARS-Cov-2» (2/2020)», περιλαμβάνονταν και οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών, οι οποίες και θα πραγματοποιούσαν τη διερεύνηση των επαφών των δηλούμενων κρουσμάτων (ιχνηλάτηση) σε τοπικό επίπεδο και την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της διερεύνησης στον ΕΟΔΥ .
Αντί γι’ αυτό, διαπιστώσαμε ότι ο ρόλος των υπηρεσιών αυτών έχει περιοριστεί μόνο, στον υγειονομικό έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού, καθώς και στην «επιβολή προληπτικών ελέγχων υγειονομικής φύσεως», αφήνοντας σκόπιμα μάλιστα έξω από το πεδίο ελέγχου τους, τον έλεγχο για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού στους εργασιακούς χώρους, αν και αποτελούν από τους σημαντικότερους παράγοντες πρόληψης.
Διαπιστώσαμε επίσης ότι η «καταγραφή της διασποράς των κρουσμάτων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας» έχει ανατεθεί σε φορείς όπως η ΕΛΑΣ, η Πυροσβεστική, κλπ, των οποίων το προσωπικό δεν έχει εκπαιδευτεί και δεν διαθέτει επομένως τη σχετική επιστημονική ή επαγγελματική κατάρτιση για το ζήτημα αυτό.

Είναι κι αυτή μια επιλογή, που φέρνει στην επιφάνεια την υποστελέχωση και κατ’ επέκταση στην απαξίωση των υπηρεσιών των Περιφερειών, όπως συμβαίνει γενικότερα με όλους τους τομείς του δημοσίου, ενταγμένη κι’ αυτή στη λογική των «μπαλωμάτων» που κυριαρχεί στην αντιμετώπιση των τραγικών ελλείψεων στο δημόσιο υγειονομικό σύστημα εν μέσω πανδημίας.
Βέβαια σε τοπικό επίπεδο ζητήθηκε αρκετές φορές η συνδρομή των υπηρεσιών για τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες της Δημόσιας Υγείας & Πολιτικής προστασίας των Περιφερειών, στην υλοποίηση δράσεων που αφορούν στην αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας στον πληθυσμό (όπως στην Ξάνθη, την Καστοριά, την Λάρισα, τους επαναπατρισθέντες έλληνες πολίτες κλπ) όμως χωρίς μέσα, εξοπλισμό και κυρίως χωρίς την ένταξή τους σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης.

ΖΗΤΑΜΕ:

1. Να αξιοποιηθούν ολοκληρωμένα και με κεντρικό σχεδιασμό οι Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών - επιπλέον των Δ/νσεων/Τμημάτων Υγειονομικού Ελέγχου - στις οποίες να «αποδοθούν» με τις ρυθμίσεις των ΠΝΠ και οι έλεγχοι στους εργασιακούς χώρους.
2. Να ενταχθούν οι Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας - επιπλέον των Δ/νσεων/Τμημάτων Υγειονομικού Ελέγχου, που έχουν ήδη ενταχθεί - στον κεντρικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας, με αρμοδιότητες που αφορούν στην έγκαιρη ανίχνευση πιθανών κρουσμάτων, την ιχνηλάτηση επαφών, την παρακολούθηση των επιβαλλόμενων μέτρων διασποράς (καραντίνα), την επιδημιολογική επιτήρηση των περιστατικών COVID-19, ώστε να συλλεχτούν στοιχεία για την πραγματική επίπτωση, επιπολασμό και διασπορά της νόσου.
3. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Περιφέρειες και εν προκειμένω στις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας γιατροί δημόσιας υγείας, Επισκέπτριες-ες Υγείας, Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικοί Λειτουργοί κλπ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                         ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΡΕΟΥΝ… ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2020 12:10

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                         Αθήνα 2 /4 /2020
                                                                                                       Αριθμ. Πρωτ.:114

 

 

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΡΕΟΥΝ… ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

 Την ώρα που ενισχύεται καθημερινά η προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και άλλων «γνωστών» και από την εποχή των μνημονίων, ότι όλοι οφείλουμε να «βάλουμε πλάτη»…, ότι η ανάληψη της ατομικής ευθύνης θα σώσει την κατάσταση….,
 Την ώρα που χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να πείσουν το λαό ότι όλα βαίνουν καλώς στο δημόσιο σύστημα υγείας κι ας μην υπήρχε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κι ας ήταν οι ΜΕΘ δυσεύρετες, κι ας κλείνανε ραντεβού για μήνες μετά…, κι ας ήταν οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό κλπ προσωπικό τεράστιες,
 Την ώρα που κάνανε ότι πέρναγε από το χέρι τους για να προωθήσουν τις Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα στα Δημόσια νοσοκομεία και την λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια,
 Την ώρα που χρόνια τώρα θέλανε να μας πείσουν ότι δεν περίσσευε χρήμα για να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και κουτσουρεύανε τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, τις δαπάνες για φάρμακα, πρόληψη και περίθαλψη του λαού,
Αναδεικνύεται καθημερινά ότι χρήμα υπάρχει…, αλλά πάντα οι προτεραιότητες και οι επιλογές ήταν και παραμένουν άλλες…
Οφείλουν λοιπόν κυβέρνηση και Περιφερειάρχες να απαντήσουν:
Με πιο κριτήριο εγκρίνουν και προωθούν προγράμματα επικοινωνιακής προβολής για το 2020 ύψους δεκάδων εκατομμυρίων; Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω ποσά:

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2.471.885,27 ΑΔΑ:6Ζ3Ι46ΜΓΨ7-Θ59

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 630.000,00 ΑΔΑ:ΩΧΣΤ46ΜΓΨ7-Β8Λ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 2.500.000,00 ΑΔΑ:Ω9ΨΜ46ΜΓΨ7-ΜΨΧ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1.200,000,00 ΑΔΑ:Ψ1ΦΒ46ΜΓΨ7-ΑΔΞ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ 1.845.231,20 ΑΔΑ:9Ε1Ι46ΜΓΨ7-Κ22

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 930.311,26 ΑΔΑ: ΩΨ2Κ46ΜΓΨ7-Ε1Δ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 4.066.000,00 ΑΔΑ: ΩΑ5Ι46ΜΓΨ7-ΘΝΦ

 

Τα παραπάνω ποσά αφορούν μόνο κάποιες Περιφέρειες. Αν προστεθούν και τα ποσά που αφορούν την επικοινωνιακή πολιτική και των «Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Ε.Π. των Περιφερειών», εάν προστεθούν και τα ποσά των άλλων φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τότε φτάνουμε σε εκατοντάδες εκατομμύρια!!!
Όλοι καταλαβαίνουμε που πάνε αυτά τα χρήματα…


Ρωτάμε με πιο κριτήριο προχωρούν ακόμα και σήμερα σε αυτές τις επιλογές;


• Είναι δυνατόν να δαπανώνται για την επικοινωνιακή πολιτική μόνο των Περιφερειών της χώρας ποσά διπλάσια απ’ όσα θα δοθούν στα νοσοκομεία για την προμήθεια εξοπλισμού ΜΕΘ (9.000.000€);
• Είναι δυνατόν να δαπανώνται για την επικοινωνιακή πολιτική περισσότερα απ’ ότι θα δοθεί για την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση των επιπλέον κλινών ΜΕΘ (14.000.000€);
Και μετά από αυτά… ζητάνε από τους εργαζόμενους να δώσουν κι από το υστέρημά τους!!!!, προσπαθώντας να πατήσουν στην γνήσια αλληλεγγύη του λαού, που όμως δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασίες συγκάλυψης ευθυνών, με απαλλαγή ευθυνών κράτους, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και εργοδοσίας, με χαμήλωμα των απαιτήσεων για να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού, μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Υγειονομικού Συστήματος σε όλη τη χώρα.

Να σταματήσουν όλες οι «παρασιτικές» δαπάνες.

Στηρίζουμε τα αιτήματα γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων.

Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υγεία & πρόνοια. Απαιτούμε την λήψη ολοκληρωμένων μέτρων προστασίας της υγείας όλου του λαού.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                  ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Η O.Σ.Υ.Α.Π.Ε αποχαιρετά τον Μανώλη Γλέζο PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2020 12:08

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                          Αθήνα , 31 /3 /2020
                                                                                    Αριθμ. Πρωτ.:113

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η O.Σ.Υ.Α.Π.Ε αποχαιρετά τον Μανώλη Γλέζο

 

Αντίο στη νεανική σου ορμή που σε κράτησε ενεργό μέχρι τέλους, ζωντανό παράδειγμα για πολλές γενιές.

Αντίο στο σύμβολο της αντίστασης όλων των Ελλήνων κατά του ναζισμού.

Αντίο στη γενναιότητα και τη μαχητικότητα σε καιρούς ζοφερούς για τον τόπο.

Τιμάμε τη μνήμη σου και τους αγώνες σου.

Η δράση και οι αγώνες σου αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές της Ελλάδας.

Είναι χρέος όλων απέναντι στην ιστορία του τόπου.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                     ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΔ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020 20:17

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                              Αθήνα 27 /3 /2020
                                                                                           Αριθμ. Πρωτ.:112

 

                                                                                      Προς : e-ΕΦΚΑ

 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΔ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Σε συνέχεια των ζητημάτων που τίθενται με την αριθμ. 10 εγκύκλιο του e-ΕΦΚΑ (ΑΔΑ:ΡΨΨΜ465ΧΠΙ-4Τ3), αναφορικά με την υπαγωγή των υπαλλήλων του Δημοσίου και την απεικόνιση της ασφάλισής τους σε ΑΠΔ και εκφράζοντας τους εργαζομένους σε Δ/νσεις και Τμήματα Μισθοδοσίας των Περιφερειών ζητάμε :
1) Να μην υποβληθεί η ΑΠΔ μηνός Ιανουαρίου 2020 για το σύνολο των υπαλλήλων – λειτουργών του Δημοσίου κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4387/2016, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του Ν.4670/2020, παρά μόνο για τους υπαλλήλους που υπάγονται στο ασφαλιστικό καθεστώς του Ε.Φ.Κ.Α. και για τους οποίους έως τώρα υποβαλλόταν η Α.Π.Δ.
2) Να δοθεί παράταση ενός χρόνου για την υποβολή του συνόλου των υπαλλήλων – λειτουργών του Δημοσίου, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την υπαρκτή υποστελέχωση των υπηρεσιών Μισθοδοσίας, όσο και τις δυσκολίες λειτουργίας λόγω κορονοϊού, κατ’ εφαρμογή των Π.Ν.Π. που εκδόθηκαν μετά τις 11/3/2020 για την αναστολή εξάπλωσης της νόσου.
3) Να αναζητηθούν από τον ΕΦΚΑ τα δεδομένα των ετών 2017-2018-2019, όχι από τις υπηρεσίες αλλά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, καθώς εκεί υπάρχουν κατά ασφαλισμένο και κατά κλάδο όλες οι ζητούμενες και απαραίτητες πληροφορίες.
4) Να δημιουργηθεί άμεσα Ενιαία Πλατφόρμα Μισθοδοσίας σε web περιβάλλον για την διασύνδεση όλων των υπηρεσιών, με σκοπό την ομοιομορφία και ομοιογένεια των καταχωρημένων στοιχείων, τόσο απαραίτητων για την ορθή απεικόνιση των μισθολογικών δεδομένων.

Αξίζει να σημειώσουμε την αποδεδειγμένη ολιγωρία των υπευθύνων, που από το 2017 και μετά την ενοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων δεν προχώρησαν στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την εφαρμογή των διατάξεων αλλά μεταθέτουν τις ευθύνες τους στους εργαζόμενους και απαιτούμε την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, δεδομένου ότι:

• Η πολυπόθητη εγκύκλιος του ΕΦΚΑ με τις οδηγίες προς τους εκκαθαριστές, εκδόθηκε εν μέσω της εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού, μόλις στις 20/3/2020 και μια ανάσα από την εκπνοή της προθεσμίας της 1ης υποβολής της νέας μορφής της ΑΠΔ και αφού έχει παρατηρηθεί ανομοιογένεια στον χειρισμό ομοίων περιπτώσεων από τους εκκαθαριστές λόγω της απουσίας των οδηγιών αυτών.
• Η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών υποστήριξης λογισμικού μισθοδοσίας με τις οποίες αναγκαστικά συνεργάζονται οι Περιφέρειες, λόγω της έλλειψης Ενιαίας Πλατφόρμας Μισθοδοσίας όπως αναφέρουμε παραπάνω, δηλώνουν ανέτοιμες στην εκπνοή του χρόνου λήξης της προθεσμίας, γεγονός που ουσιαστικά και πρακτικά «δένει» τα χέρια των εργαζομένων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                           ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 8 από 127

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση