.
Πρόγραμμα 6ου Τακτικού Συνεδρίου ΟΣΥΑΠΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2013 10:23

 

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

    

 

     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ου  ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

Αθήνα, 25 – 26 Απριλίου 

Ξενοδοχείο «Titania» Πανεπιστημίου 52

 

 

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

 

 

10:00 – 11:00

Διαπίστευση Συνέδρων 

11:00 -11:10

Εκλογή Προεδρείου

11:10 – 11:30

Χαιρετισμός Προέδρου ΑΔΕΔΥ κ. Τσικρικά

11:30 – 12:30

Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

12:30 – 14:30

Τοποθετήσεις παρατάξεων

14:30 – 15:30

Διάλειμμα

16:00 – 21:00

Τοποθετήσεις Συνέδρων  - Κατάθεση Ψηφοδελτίων

 

 

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

 

09:00 – 10:00

Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

10:00 – 12:00

Τοποθετήσεις  συνέδρων 

12:00 – 16:00

Εκλογική διαδικασία

 

Εκλογή Νέου Γενικού Συμβουλίου

 

Τέλος εργασιών

 

 

 

 

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ Γ.Σ. ΣΤΙΣ 24.04.2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 20 Απρίλιος 2013 21:39

 

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

19 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                                                                                                      Προς  τα μέλη του Γ.Σ.

Καλούνται τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα), με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με τη διεξαγωγή του 6ου Τακτικού Συνεδρίου».

 

Ο Πρόεδρος του Γ.Σ.

 

Λάζαρος Κωνσταντινίδης

 
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 16 Απρίλιος 2013 10:10

 

Η  Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.  συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις  που αποφάσισε  η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. , με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της τρικομματικής Κυβέρνησης, για άμεσες και γενικευμένες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και καλεί τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής να πάρουν μέρος μαζικά στο  συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 17.04.2013.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στο Συλλαλητήριο η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.   κηρύσσει  Στάση Εργασίας (12:00 έως της λήξη του ωραρίου) στην Αττική

Παραθέτουμε  το Δελτίο Τύπου της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.     

       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της τρικομματικής Κυβέρνησης, για άμεσες και γενικευμένες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων,  συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως και τονίζει τα εξής:

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης «ανοίγουν το δρόμο» για τη δημιουργία «βιομηχανίας απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων» τα επόμενα χρόνια, καταργώντας πρακτικά και οριστικά τη μονιμότητα, κατά παράβαση της ουσίας των διατάξεων του Συντάγματος (!)

Απολύσεις αποδεδειγμένα  «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων έπρεπε να έχουν γίνει «χθες».

Ωστόσο, η αποπροσανατολιστική εκμετάλλευση απαράδεκτων φαινομένων παραβατικότητας και διαφθοράς, με σκοπό την ενοχοποίηση και τη στοχοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο, την υλοποίηση γενικευμένων απολύσεων με προσχηματικές διαδικασίες αξιολόγησης ή φανταστικά κατηγορητήρια περί ύπαρξης ποινικών, αστικών και πειθαρχικών ευθυνών εκεί που δεν υπάρχουν και με αυτούς τους τρόπους τη διευκόλυνση της εφαρμογής του μνημονιακού σχεδιασμού για ολική μεταβολή του ρόλου των Δημοσίων Υπηρεσιών και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των «ολίγων» και «εκλεκτών», θα μας βρουν απέναντι.

Άλλωστε, το υπαρκτό πρόβλημα της ατιμωρησίας των πραγματικά επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων, ουδέποτε οφειλόταν στην ανυπαρξία ή στην ανεπάρκειαπειθαρχικού κώδικα. Αντιθέτως, οφειλόταν στη μη εφαρμογή του, με ευθύνη της πλειοψηφίας των μελών των πειθαρχικών συμβουλίων, τα οποία τοποθετούντο από τους κυβερνώντες και ακολουθούσαν τις εντολές τους.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, θα έπρεπε -ανέκαθεν- να εφαρμόζονται διαδικασίες αντικειμενικής, έγκυρης, έγκαιρης και ταχύτατης εκδίκασης των πειθαρχικών υποθέσεων (οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το χρονικό διάστημα των 6 μηνών), έτσι ώστε να διασφαλίζεται αφενός ότι θα τιμωρούνται οι πραγματικά επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι και αφετέρου ότι θα αποφεύγεται η «ομηρία» όσων σε βάρος τους, αδίκως, ασκήθηκε πειθαρχική διαδικασία.

          Αντ’ αυτού, όμως, οι κυβερνώντες (και ταυτόχρονα επικεφαλής της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα μας) προτίμησαν -επί τρία ολόκληρα χρόνια- να ασχοληθούν με την προώθηση της προπαγανδιστικής τους «εκστρατείας» για την κατασυκοφάντηση του Δημοσίου.

          Στην πραγματικότητα, υπόλογοι για τη μη λειτουργία και διάλυση των πειθαρχικών συμβουλίων -και σήμερα- είναι αποκλειστικά οι ίδιοι, οι οποίοι με τις συνεχείς και ατελείωτες νομοθετικές τους παρεμβάσεις τόσο ως προς τις διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων όσο και ως προς τη σύνθεση του πειθαρχικών συμβουλίων και τις διαδικασίες εκδίκασης των πειθαρχικών υποθέσεων,έφεραν τα πράγματα στη σημερινή κατάσταση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., συνεκτιμώντας τα παραπάνω, αποφάσισε την έναρξη ενός νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από την προσεχή Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013, οπότε και θα πραγματοποιηθεί Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12:30 το μεσημέρι.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στο Συλλαλητήριο κηρύσσει Στάση Εργασίας (12:00 έως της λήξη του ωραρίου) στην Αττική. Η Στάση Εργασίας ισχύει και για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες στην Περιφέρεια, εφόσον με απόφαση των κατά τόπους Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., διοργανωθούν αντίστοιχα Συλλαλητήρια.

  

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

                                                            

 
ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ Κ.Τ.Ε.Ο. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 04 Απρίλιος 2013 19:27

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνάδελφοι,

μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δ.Σ. και πιέσεις προς τα κόμματα όλων των παρατάξεων της Ομοσπονδίας μας, μπορέσαμε να κατατεθεί και να ψηφιστεί πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, τροπολογία στο σχέδιο Νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις» με την οποία ρυθμίστηκε το θέμα που είχε προκύψει στα Κ.Τ.Ε.Ο. με την πιστοποίηση.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα, μαζί με την αιτιολογική έκθεση, είναι η εξής:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τροπολογία–προσθήκη στο σ/ν: «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η πιστοποίηση των δημοσίων ΚΤΕΟ ISO 9001, σύμφωνα με τις ισχύουσες σήμερα διατάξεις (ν.4070/12), προβλέπεται εντός οκτώ μηνών από τη δημοσίευση σχετικής Υπουργικής απόφασης, η οποία τελικά δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1466/Β/03-05-12 (αριθμ.20794/2222/2012), μετά την παρέλευση του οποίου (04-01-2013) απαγορεύεται να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου.

Κατά τη διαδικασία προετοιμασίας των απαιτούμενων για την πιστοποίηση ενεργειών διαπιστώθηκαν και προέκυψαν αρκετά προβλήματα που δεν επέτρεψαν την πιστοποίηση όλων των δημοσιών ΚΤΕΟ

Επειδή τα βαριά και μεγάλα οχήματα, φορτηγά, Λεωφορεία, κλπ εξυπηρετούνται κυρίως από τα δημόσια  ΚΤΕΟ των περιφερειών και

Επειδή ενόψει της τουριστικής περιόδου αλλά και των σχολικών εκδρομών πρέπει να ελεγχθεί μεγάλος αριθμός οχημάτων και προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ προτείνεται η παρακάτω διάταξη ως  νέο άρθρο.

Τροπολογία-Προσθήκη

Στο σχέδιο νόμου: «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις» προστίθεται νέο άρθρο ως εξής:

 Άρθρο…

Η παράγραφος 11 του άρθρου 185 του ν.4070/12 αντικαθίσταται ως εξής: «Η παράγραφος 4 του άρθρου 37 του ν.2963/2001(Α΄ 268) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 παρ.2 του ν3897/2010 (Α 208) αντικαθίσταται ως εξής:

Τα δημόσια ΚΤΕΟ πιστοποιούνται κατά πρότυπο ISO 9001 από κατάλληλα διαπιστευμένο φορέα της Ελλάδας ή κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής  Ένωσης το αργότερο εντός 14 μηνών από την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων περί καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων ορθής λειτουργίας τους, της παραγράφου 3 του άρθρου 41 του παρόντος νόμου. Μετά την παρέλευση του ανωτέρου χρονικού διαστήματος τα Δημόσια ΚΤΕΟ απαγορεύεται να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου μέχρι τη πιστοποίηση τους».

Η παραπάνω τροπολογία είχε κατατεθεί από τους βουλευτές Βασίλη Κεγκέρογλου, Γιάννη Δριβελέγκα και Γιάννη Μανιάτη στις 6 Μαρτίου 2013 και ψηφίστηκε με μόνη αλλαγή το χρόνο εντός του οποίου πρέπει να γίνει η πιστοποίηση (αντί δηλαδή για 20 μήνες που προέβλεπε η τροπολογία των 3 βουλευτών, έγιναν 14 μήνες).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                      ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ       

 
ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ- ΕΠΕΙΓΟΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 30 Μάρτιος 2013 11:40

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Παρακαλούνται τα Δ.Σ. των Πρωτοβαθμίων Συλλόγων μας να μας αποστείλουν με e-mail ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) ή FAX (210 4619694) τους εκπροσώπους τους και τα πρακτικά των αρχαιρεσιών το αργότερο μέχρι τις 5 Απριλίου, ώστε να είναι δυνατή η προετοιμασία του 6ου συνεδρίου μας  που είναι προγραμματισμένο για τις 25 και 26 Απριλίου 2013 στην Αθήνα.

Επίσης είναι απαραίτητη η επικοινωνία των Δ.Σ. με τον ταμία της Ομοσπονδίας  Γ. Κυριακόπουλο   (τηλ. 6977264748   και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   ) μέχρι την ίδια ημερομηνία (5 Απριλίου) για την τακτοποίηση των οφειλών και την νομιμοποίηση των εκπροσώπων.

Με νεώτερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, θα σας γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες που αφορούν το συνέδριο.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                      ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ        

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο111112113114115116117118119120ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 112 από 127

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση