.
Για τις συλλήψεις υπαλλήλων και παραπομπή με την αυτόφωρη διαδικασία στην Π.Ε. Χίου PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 29 Αύγουστος 2019 14:12

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ / νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. πρόεδρος: 6932442294 - τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                                                         Αθήνα 27/8 / 2019

                                                                                                                                                         Αριθμ. Πρωτ .: 108

 

 

                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για τους συλλήψεις υπαλλήλων και παραπομπή με την αυθόρμητη διαδικασία στην Π.Ε. Χίου

 

Νέες αντεργατικές μέθοδοι επιλέχθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Ο Στάμας Καρμαντζής λίγο πριν την λήξη της θητείας του, στην προσπάθειά του να δείξει άμεση και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων !!!

Σύμφωνα με το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης της ΝΔ και σαν να μην γνωρίζει πώς γίνονται οι προμήθειες των δημόσιων υπηρεσιών, αφού ζήτησε με έγγραφό του εντός μίας ώρας να αποκατασταθεί ζημιά, που εντοπίστηκε σε στύλους φωτισμού στο Διοικητήριο, διέκοψε την κατάληψη από την Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, την αύριο της Παρασκευής, εκπληρώνοντας το καθήκον του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Προϊσταμένου του Τμήματος Προμηθειών και παραπομπής τους στον Εισαγγελέα με την διαδικασία της αυτοπεποίθησης !!!

Τι ή αν η αντίδραση των υπηρεσιών ήταν άμεση ..., ό, τι αμέσως έπαυσε η παροχή της τροφοδοσίας στα συγκεκριμένα στύλοι προκειμένου να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες, όποτε κι αν αμέσως κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες οι 2 συνάδελφοι βρέθηκαν στον δωτωμένο !! !

Και μπορεί εν τέλει σήμερα Τρίτη να κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο, το όλο ζήτημα είναι ενδεικτικό της αντίληψης της Περιφερειακής Αρχής Χίου για την λειτουργία των υπηρεσιών της, για την αντιμετώπιση των εργαζομένων ως εξιλαστήρια θύματα των προβλημάτων και των ελλείψεων, για την προσπάθεια συγκάλυψης των δικών της ευθυνών για την τεράστια υποστελέχωση των υπηρεσιών σε επιστημονικό και εργατικό προσωπικό (μετρημένοι στα δάχτυλα μηχανικοί, ούτε ένας εργάτης, ούτε ένας ηλεκτρολόγος κλπ), για τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες των προμηθειών όταν αυτές αφορούν προβλήματα υποδομών και επίλυσης λαϊκών προβλημάτων.

Καταδικάζουμε αυτήν και κάθε άλλη παρόμοια επιλογή κάθε Περιφερειακής Αρχής, στηρίζουμε τους συναδέλφους μας, που εργάζονται υπηρετώντας το λαό και τους πολίτες γενικότερα.

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες της χώρας με τις αγώνες μας θα αντιπαραβάλουν αυτές τις αντιδραστικές ενέργειες και πολιτικές, θα ενισχύσουν τον αγώνα μας εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων αρμοδιοτήτων και της υποεπασχόλησης, για τη λειτουργία των υπηρεσιών με πλήρη στελέχωση, εξοπλισμό και δυνατότητα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων.

 

 

                                                                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

                                                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                              ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 
ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΟΚ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Αύγουστος 2019 16:13

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                       Αθήνα 13 /8 /2019

                                                                     Αριθμ. Πρωτ.: 105

 

 

ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΟΚ

 

Να «γλυκάνει» την τραγική κατάσταση, που υπάρχει στον τομέα της προστασίας της αγροτικής, κτηνοτροφικής παραγωγής κλπ και να κουκουλώσει όπως-όπως την υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, που έχουν τις σχετικές αρμοδιότητες επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Αντί να άρει την «απαγόρευση» των προσλήψεων και να καλύψει με μόνιμο προσωπικό τα τεράστια κενά, που υπάρχουν στις υπηρεσίες των Περιφερειών και γενικότερα, ψήφισε ρύθμιση (ν. 4623/2019, άρθρο 110) για πρόσληψη (50) συμβασιούχων εργαζομένων ΙΔΟΧ κάθε έτος από το ΥΠΑΑΤ, προκειμένου με τη «διάθεση» μερικών εξ’ αυτών στις Περιφέρειες να αντιμετωπιστούν οι «κίνδυνοι που σχετίζονται με την προστασία της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής, την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας»!!!

Προκειμένου μάλιστα να μην δημιουργεί και εντυπώσεις…, χαρακτηρίζει τους κινδύνους έκτακτους & απρόβλεπτους!!!

Φτάνει πια!

Η προστασίας της αγροτικής, κτηνοτροφικής παραγωγής, η ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας δεν αποτελούν έκτακτη ανάγκη. Αποτελούν μόνιμη ανάγκη, που η κάλυψή τους απαιτεί μόνιμο και επαρκές επιστημονικό και λοιπό προσωπικό όλων των εμπλεκομένων ειδικοτήτων. Μόνιμο γεωτεχνικό προσωπικό, που λείπει κατά πολύ από όλες τις ΔΑΟΚ. Αλήθεια κάνουν πως δεν ξέρουν οι αρμόδιοι υπουργοί ότι είναι πάμπολλες οι ΔΑΟΚ και τα Αγροτικά Κτηνιατρεία, που δεν έχουν έναν ή κανέναν κτηνίατρο;

Οι 50 συμβασιούχοι συνάδελφοι, κι’ όλοι στις Περιφέρειες να τοποθετούνταν δεν θα πρόσθεταν ούτε 1 στην ΔΑΟΚ κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Ταυτόχρονα με τη ρύθμιση αυτή μονιμοποιεί απαράδεκτες διαδικασίες, αφού το ΥΠΑΑΤ ως «εργολάβος» θα προσλαμβάνει συμβασιούχους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με απόφασή του θα τους κατανέμει κατά Περιφέρεια ή οργανική μονάδα του ΥΠΑΑΤ, θα καθορίζει τα καθήκοντά τους κλπ.

Στα ψευτοδιλήμματα που προβάλλονται αν προτιμάμε άνεργους συνάδελφους ή με σύμβαση απαντάμε με την απαίτησή μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, για κάλυψη όλων των κενών, που υπάρχουν στις υπηρεσίες των Περιφερειών και στο δημόσιο τομέα γενικότερα, απαντάμε με την απαίτησή μας να σταματήσουν όλες οι άμεσες ή έμμεσες ιδιωτικοποιήσεις και εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων.-

 

 

                                                                                      Για το Δ.Σ

 

                                               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                         ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                 ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση κλπ» PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Αύγουστος 2019 14:59

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ / νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. πρόεδρος: 6932442294 - τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                      Αθήνα 5/8/2019
                                                                     Αριθμ. Πρωτ.: 104

 

                   Προς
                                                1. Βουλή των Ελλήνων
                                                                     Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης
                                                  2. Υπουργός Εσωτερικών
                                          3. Κόμματα Βουλής
                      4. ΕΝΠΕ

 

 

Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση κ.λπ.»

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ
«ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΔΙΚΗΣ & ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ»

 

Με ένα μονοκονδύλιο η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί με το νέο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα θέματα» όχι μόνο το πανεπιστημιακό άσυλο, όχι μόνο τα αποτελέσματα της βούλησης του λαού στις πρόσφατες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές , δημιουργώντας «πλαστά» πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή, στο οποίο δίνει «υπερεξουσίες», αλλά και το δικαίωμα των ΟΤΑ να αποφασίσουν «συμβιβασμός ή κατάργηση της δίκης για απαιτήσεις μισθών, επιδομάτων, αποζημιώσεων, εξόδου παράστασης, εξόδων κίνησης και γενικά μισθολογικών παροχών οποιασδήποτε μορφής ... »(άρθρο 3).
Επαναφέρει δηλ. η συγκεκριμένη ρύθμιση του Καλλικράτη, που καταργήθηκε με το άρθρο 54 του ν. 4447/2016 μετά από την απαίτηση των εργαζομένων και των εκπροσώπων που υποστήριζαν αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι δικαιώθηκαν δικαστικά και καταλάμβαναν ότι δεν είναι δυνατόν να περιμένουν "εκατό χρόνια" για να κριτηθούν αυτά τα αποτελέσματα ... Παράλληλα
με το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου της ΝΔ ανοίγει ο δρόμος ασκήσεως οι αποφάσεις του ΟΤΑ κατά όλων των πρωτογενών αποφάσεων που δικαιώνουν τους εργαζόμενους ως προς την απαίτηση καταβολής των μνημονικών περικοπών του 13ου και 14ου μισθού, ανοίγει το δρόμο για την αναζήτηση της επιστροφής των ποσών που έχουν ήδη καταβληθεί βληθεί. Έρχεται και με αυτόν τον τρόπο να υποστηρίξει τις μνημονικές περικοπές και να θέσει εμπόδιο στις εκκρεμείς δικαστικές διαμαρτυρίες κυρίως των μελών της ΕΔΑΧ.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που επαγγέλλονται, αυτή είναι η «αυτοδιοίκηση» που στηρίζουν.


Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αντιπαλεύονται με κάθε τρόπο κάθε αντιεργατική, κάθε αντιδημοκρατική ρύθμιση.


Ζητάμε την απαλοιφή από το άρθρο 3 του νόμου περί σχετικής ρύθμισης (δεύτερο εδάφιο, παράγραφοι 1 και 2).

 

                                                                                                           Για το Δ.Σ 

 

                                                                       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                                             ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                       ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 

 
Μια αναγκαία απάντηση στον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφόρων & Επικοινωνιών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Αύγουστος 2019 14:39

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

 

                                                                           Αθήνα 4 /8 /2019

                                                                          Αριθμ. Πρωτ.:103

 

 

     Μια αναγκαία απάντηση στον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφόρων & Επικοινωνιών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

 

Περιφερειακές Αρχές διεκπεραιωτές της κυβερνητικής πολιτικής, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων, των εκπαιδευτών και των πολιτών .

 

Με μια απαράδεκτη επιστολή ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Ξενάκης προσπαθεί να κρύψει τις πολιτικές και διοικητικές ευθύνες της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής και της κυβέρνησης για το γεγονός ότι επί μήνες δεν υπήρχαν στην Δ/νση Μεταφορών της Π.Ε. Χίου υπάλληλοι με «ενεργή» την ιδιότητα του εξεταστή για να πραγματοποιούν τις εξετάσεις οδήγησης των υποψηφίων οδηγών.

 Που ήταν αλήθεια Περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες όταν εργαζόμενοι, Σύλλογοι και Ομοσπονδία απαιτούσαμε να αντικατασταθεί το αναχρονιστικό και διάτρητο νομικό πλαίσιο, με νέο, που θα διασφάλιζε την οδική ασφάλεια και θα εξασφάλιζε με διαφάνεια την ορθή εκτέλεση του εξεταστικού έργου;

 Πού ήταν όταν απαιτούσαμε να αποσυρθεί η απαράδεκτη ρύθμιση για να δίνουν εξετάσεις οι 74ρηδες, προκειμένου να ανανεώσουν τις άδειες οδήγησης; Πού ήταν όταν απαιτούσαμε να νομοθετηθούν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους «υποψήφιους» οδηγούς (παλιούς και νέους), να καταργηθούν τα προβλεπόμενα παράβολα, να φτιαχτούν δημόσιες πίστες και να εξασφαλιστεί η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των οδηγών;

 Πόσο έξω από την πραγματικότητα ήταν όταν αποδέχτηκαν άκριτα το νέο σύστημα εξετάσεων;

 Που είναι αλήθεια οι ενέργειες του Υπουργείου Μεταφορών στο συγκεκριμένο ζήτημα; Ποιες ενέργειες έγιναν για να λυθεί το πρόβλημα, για να εκπαιδευτούν «νέοι» εργαζόμενοι, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, για να γίνονται οι εξετάσεις οδήγησης με ασφάλεια για όλους, εξεταστές και εξεταζόμενους, για να είναι οι εξετάσεις οδήγησης διαδικασία εξασφάλισης γνώσης, αγωγής και συμπεριφοράς στη κατεύθυνση διασφάλισης της οδικής ασφάλειας;

Τίποτα…

Και σε αυτό το ζήτημα οι Περιφερειακές Αρχές ήταν διεκπεραιωτές της κυβερνητικής πολιτικής, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων, των εκπαιδευτών και των πολιτών.

Ψάξτε αλλού κε Ξενάκη να βρείτε ευθύνες… Όμηρους τους πολίτες δεν τους κρατούν οι εργαζόμενοι, αλλά η κυβερνητική πολιτική, που στο συγκεκριμένο ζήτημα των εξετάσεων οδήγησης «δέκα χρόνια κοσκίνιζαν» για να βγάλουν ένα ανεδαφικό έκτρωμα…

Η υποτίμηση των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων, που εκφράζετε δεν σας οδηγεί σε λύσεις…, ούτε εξασφαλίζει κλίμα στοιχειώδους συνεννόησης.

Και μην ξεχνάτε ότι οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες δεν είναι «περαστικοί» και προσπαθούν με συνέπεια να ανταποκρίνονται και να ξεπερνούν τις όποιες αντίξοες εργασιακές συνθήκες.

Γι αυτό εξάλλου αγωνίζονται για να είναι οι υπηρεσίες των Περιφερειών στην υπηρεσία του λαού.

 

                                                                                                Για το Δ.Σ

 

                                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

                                                    ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                             ΤΖΑΚΟΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ        

 

 

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ ΟΣΥΑΠΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Αύγουστος 2019 14:27

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

 

 

                                                                                                                                             Αθήνα, 17/ 7 /2019

                                                                                                                                             Αριθμ. Πρωτ. : 101

 

 

                                             ΠΡΟΣ τα μέλη του Δ.Σ.

                                                  1. Σταμκοπούλου Νατάσα

                                              2. Ανδρεαδέλλη Γιάννη

                                            3. Παγωνίδη Δημήτρη

                                      4. Ζαβερδινό Άλκη

                                          5. Βαζούρα Δημήτρη

                                                   6. Ευστρατίου Χαράλαμπο

                                      7. Λυριστή Μιχάλη

                                                 8. Κυριακόπουλο Γιώργο

                                     9. Τζάκο Αντώνιο

                                       10. Παπαλεξίου Έφη

                                                  11. Ασημακόπουλο Ανδρέα

                                                12. Καραθανάση Δημήτρη

 

Σας καλώ σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019,

στις 13.00, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Συγγρού 80, 7ος όροφος), με θέματα:

 

1. Εξελίξεις, εργασιακά προβλήματα & προγραμματισμός δράσης.

2. Διάφορα.

 

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 10 από 112

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση