.
ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 03 Οκτώβριος 2019 19:50

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                               Αθήνα 2 / 10 /2019

                                                                                                                            Αριθμ. Πρωτ.:123

 Προς

                                                    1. Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

                                                                             2. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

                                                                             3. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή

 

 

  ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ

 

 

Μπροστά στην αναμενόμενη αλλαγή του καιρού επανερχόμαστε για ακόμα μία φορά να επισημάνουμε τις αυτονόητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά των Περιφερειακών Αρχών αλλά και της κυβέρνησης για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα και καταστροφές από πλημμύρες.

Και στα δύο προηγούμενα δραματικά περιστατικά της Μάνδρας το 2017 και της Κρήτης το 2019, (αλλά και σε ανύποπτο χρόνο) η Ομοσπονδία μας είχε παρέμβει με ανακοινώσεις και επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία και τις Περιφερειακές Αρχές, με συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται σε παρόμοιες περιστάσεις.

Οι επεμβάσεις που έχουν γίνει στις φυσικές κοίτες των ρεμάτων, οι παράνομες ή και «νόμιμες» καταλήψεις τμήματος ή και ολόκληρης της κοίτης, που έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση ή και την κατάργηση της κοίτης των ρεμάτων, οι διευθετήσεις με πλακοσκεπείς ή κλειστούς αγωγούς ανεπαρκούς διατομής, οι τοπικές στενώσεις, τα μπαζώματα, η εναπόθεση σκουπιδιών κλπ είναι μερικά από όσα καταγράφονται στα ρέματα όλων των περιοχών, που σε συνδυασμό με αντιπλημμυρικά έργα που λείπουν ή είναι αποσπασματικά ή δεν συντηρούνται με επάρκεια οξύνουν το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας και γενικότερα της προστασίας και θωράκισης από τα φυσικά φαινόμενα.

Με δεδομένο ότι η αρμοδιότητα της αστυνόμευσης και καθαρισμού των ρεμάτων έχει εξ ολοκλήρου περάσει στις Περιφέρειες χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό θεωρούμε αναγκαία τη λήψη των παρακάτω άμεσων μέτρων:

 Την άμεση ανάθεση των απαραίτητων μελετών για την καταγραφή και δημιουργία μητρώου ρεμάτων σε κάθε Περιφερειακή ενότητα, ως βάση (προσβάσιμη στους υπαλλήλους) δεδομένων, καταγραφής (περιλαμβανομένων όλων των αυθαίρετων κατασκευών), αποτύπωσης, οριοθέτησης στο σύνολό τους, μελετών, έργων κλπ.

 Την ανάθεση μελετών οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων κάθε Περιφερειακής ενότητας, με προτεραιότητα στα τμήματα των ρεμάτων πλησίον κατοικημένων περιοχών, όπου θα πρέπει να εξασφαλισθεί η ασφαλής λειτουργία τους σε πλημμυρικά φαινόμενα.

 Την εφαρμογή διαδικασίας υδραυλικού ελέγχου όλων των μη αδειοδοτημένων έργων και παρεμβάσεων εντός ρεμάτων, προκειμένου α) τα υδραυλικώς επαρκή να ελεγχθούν περιβαλλοντικά και να αδειοδοτηθούν και β) τα υδραυλικώς ανεπαρκή να αποξηλωθούν ή να αντικατασταθούν ή να συμπληρωθούν με νέα έργα.

 Νομοθετική ρύθμιση για την μεταβίβαση της αρμοδιότητας στους Δήμους ή τις Εταιρείες Ύδρευσης (ΔΕΥΑ κλπ, κατά περίπτωση) του καθαρισμού και της συντήρησης όλων των αντιπλημμυρικών έργων και των υπογειοποιημένων τμημάτων των ρεμάτων που βρίσκονται εντός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και χρησιμοποιούνται ως κοινόχρηστοι χώροι δημοτικής αρμοδιότητας, δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν.1337/1983 « θ ε ω ρ ο ύ ν τ αι ω ς κ οιν ό χ ρ η σ τ οι χ ώ ρ οι π ο υ α ν ή κ ο υ ν σ τ ο ν οικ είο Δ ή μ ο ή Κ οιν ό τ η τ α … » « κ οινόχρηστοι χώροι μέσα σε εγκεκριμένα σχέδια πόλεων» « Ι διω τικ οί δ ρ ό μ οι, π λ α τ είε ς κ αι λ οιπ οί χώροι κοινής χρήσεως που έχουν σχηματιστεί με οποιονδήποτε τρόπο έστω και κατά π α ρ ά β α σ η τ ω ν κ είμ ε ν ω ν π ο λ ε ο δ ο μικ ώ ν δια τ ά ξ ε ω ν κ αι π ο υ β ρίσ κ ο ν τ αι μ έ σ α σ ε εγκεκριμένα σχέδια πόλεων».

 Καθαρισμό των ρεμάτων σε ετήσια βάση.  Κωδικοποίηση, προσαρμογή και απλοποίηση όλης της νομοθεσίας που αφορά στα ρέματα έτσι ώστε να τελειώσει πια το νομοθετικό χάος που υπάρχει με μια απαρχαιωμένη νομοθεσία (ΠΔ 18/21-03-24 & ΠΔ 24-2/25-02-32).

 Επιμόρφωση των υπαλλήλων.  Σχεδιασμό έργων και υποδομών ενταγμένων σε ένα κεντρικό σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών των φυσικών φαινομένων, με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες τους.  Προτεραιότητα στη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών και άλλων έργων και υποδομών.

 Νομοθετική Ρύθμιση για την εκτέλεση με κατ’ εξαίρεση ταχείες διαδικασίες όλων επειγόντων έργων αποκαταστάσεων στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

 Στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, επιστημονικό και άλλο. Κάλυψη όλων των προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη εργασία τους (μετακινήσεις, αποζημιώσεις, εξασφάλιση αναγκαίων πόρων κλπ).

 Εξασφάλιση του αναγκαίου και σύγχρονου εξοπλισμού, μέσων (υπηρεσιακά αυτοκίνητα, κατάλληλα ηλεκτρονικά μέσα κλπ).

Τα παραπάνω μέτρα θεωρούμε ότι είναι τα ελάχιστα αυτή την στιγμή, σε συνδυασμό με την ανάγκη για άμεση γνωστοποίηση στους πολίτες/δημότες των μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται σε περιπτώσεις πλημμύρας και για πραγματοποίηση σεναρίων συναγερμού και ασκήσεων, στις πιο επικίνδυνες περιοχές σύμφωνα με τα σχέδια της Πολιτικής Προστασίας.

Ταυτόχρονα οφείλουμε να αναδείξουμε την αναποτελεσματική διαχείριση των ρεμάτων εξαιτίας και της τεράστιας έλλειψης χειριστών και μηχανημάτων έργου από τις Περιφέρειες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνονται σημαντικές και επείγουσες εργασίες με αυτεπιστασία. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει στον προγραμματισμό των Περιφερειακών Αρχών η προμήθεια του αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού και η απαίτηση για προσλήψεις όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων. Οι Περιφέρειες θα πρέπει να μπορούν να παρεμβαίνουν άμεσα και με ίδια μέσα προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες καταστροφικών φυσικών φαινομένων (πλημμύρες κ.α.), ήτοι να αποκαθιστούν την ασφάλεια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και την ομαλή λειτουργία πλημμυρισμένων ρεμάτων. Έχει αποδειχθεί ότι με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, έκτακτα φαινόμενα δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν άμεσα από εργολαβίες και αναθέσεις…

Η κατάσταση αυτή οξύνεται με την ερμηνεία των διατάξεων του Ν. 4412/16 που έχει δοθεί από διάφορες πράξεις (όπως 309/13, 56 και 382/17 κ.α.) του Ε΄κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βάσει των οποίων ο καθαρισμός ρεμάτων και ο καθαρισμός τάφρων και πρανών οδοποιίας αντιμετωπίζονται ως «υπηρεσία» κι όχι ως «έργο», με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η τήρηση των επίσημων προδιαγραφών (ΕΤΕΠ), η εφαρμογή των επίσημων τιμολογίων εργασιών καθώς και η ευθύνη εκτέλεσης και επίβλεψης των εργασιών από τεχνικούς υπαλλήλους.

Χρόνια τώρα κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές θυμούνται τα μέτρα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης μόνο όταν παρουσιάζονται τα λεγόμενα «ακραία» καιρικά και γεωλογικά φαινόμενα. Μόνο που τότε είναι αργά και θρηνούμε τις ανθρώπινες ζωές και τις υλικές ζημιές που καταγράφονται.

Τα έργα αυτά και όλες οι βασικές υποδομές για μας αποτελούν προτεραιότητα και τα διεκδικούμε και στην κατάθεση των Τεχνικών Προγραμμάτων και στη σύνταξη των προϋπολογισμών και στους σχεδιασμούς που γίνονται και στο που κατευθύνονται οι χρηματοδοτήσεις τόσο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων όσο και των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Στη κατεύθυνση αυτή έχουμε εκφράσει επανειλημμένα και τις προτάσεις μας για τη λειτουργία και την αξιοποίηση των Τεχνικών και λοιπών Υπηρεσιών των Περιφερειών με μοναδικό γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, για να υπηρετούν το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφαλή μεταφορά, προστασία του περιβάλλοντος κλπ.

 

Κοιν/ση

1. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

2. ΕΝΠΕ

3. Περιφερειάρχες

4. Κόμματα Βουλής (πλην Ε.Α.)

5. Υπουργείο Εσωτερικών
α. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

β. Δ/νση Οργάνωσης ΟΤΑ

7. ΜΜΕ

8. Σύλλογοι-μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                 ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 

 
Άμεση χορήγηση όλων των απαιτούμενων ΜΑΠ στους δικαιούχους εργαζόμενους των Περιφερειών. PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 01 Οκτώβριος 2019 20:02

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                      Αθήνα 29/ 9/2019
                                                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.:118

 

                                                                                             Προς
                                                                                                                                      κ. Περιφερειάρχες της χώρας

 

 

ΘΕΜΑ : Άμεση χορήγηση όλων των απαιτούμενων ΜΑΠ στους δικαιούχους εργαζόμενους των Περιφερειών.

 

Παρ’ ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων (ν. 3850/2010 & οι σχετικές ΚΥΑ κλπ) προβλέπει την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας, ιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμούς και ημερήσια παροχή γάλακτος στους μόνιμους υπαλλήλους και στους υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, Αορίστου και Ορισμένου Χρόνου κλπ συγκεκριμένων κλάδων, ειδικοτήτων και εργασιών, δεν έχετε προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, προμήθειες κλπ για την χορήγησή τους στους δικαιούχους.


Γι αυτό ζητάμε άμεσα:
• Την χωρίς καμία πλέον καθυστέρηση κάλυψη με τα απαραίτητα ΜΑΠ, τις ιατρικές εξετάσεις, τους εμβολιασμούς και την χορήγηση γάλακτος.
• Την ενημέρωσή μας εάν υπάρχουν γιατροί εργασίας και τεχνικοί ασφαλείας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα κι εάν έχετε ζητήσει την πρόσληψή τους με μόνιμη σχέση εργασίας.

Η ανοχή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί και η Ομοσπονδία θα προχωρήσει στη διεκδίκηση όλων των παραπάνω με κάθε μέσο και τρόπο.

 

Κοιν/ση
1. Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας
2. Σύλλογοι - μέλη

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                        ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019 (11.00-λήξη ωραρίου) PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2019 04:07

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                        Αθήνα 27 / 9/2019

                                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.:117

 

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον αντεργατικό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης

για μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019 (11.00-λήξη ωραρίου)

 

Στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη δόθηκε μια πρώτη δυναμική, μαχητική απάντηση απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ, απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας, χτυπάει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, προωθεί παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα απαντάμε με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα σηκώνουν το βάρος της ευθύνης οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα, με τις αποφάσεις τους για 24ωρη απεργία, Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια.

Στη κατεύθυνση αυτή το Διοικητικό μας Συμβούλιο καλεί σε συμμετοχή στην Στάση Εργασίας, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη (11.00-λήξη ωραρίου) καθώς στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις. Όλοι στον αγώνα, όλοι στην μάχη.

Σπάζουμε το κλίμα νεκροταφείου και καταστολής που επιχειρείται. Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό-αντιλαϊκό νομοσχέδιο.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία μας να πάρουν μέτρα ενημέρωσης και απαίτησης για ζωή με σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, με σύγχρονα δικαιώματα!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                            ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2019 19:15

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                     Αθήνα 18/ 9/2019
                                                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.:114

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ

ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,

ΣΑΡΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.
Στο όνομα της «ανάπτυξης» προωθεί παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων, αναθέτοντας σε ιδιώτες τις γνωμοδοτήσεις και τους ελέγχους, αναδεικνύοντας και με αυτό το νομοσχέδιο πως θα είναι το επιτελικό κράτος, που προωθεί. Με πειθαρχικές ποινές προσπαθεί να εκφοβίσει, όποιον υπάλληλο δεν συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις...


Δίνεται η δυνατότητα για προνομιακή αδειοδότηση, με χαλαρότερους όρους, όσων επιχειρήσεων βρίσκονται μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα και αδειοδότηση εξπρές, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πειθαρχικών ποινών ακόμα και της παύσης των αρμοδίων Δημοσίων Υπαλλήλων. Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων και ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.


Γενικεύει όσα έχουν ήδη εφαρμοστεί σε αρμοδιότητες υπηρεσιών των Περιφερειών και που τα αρνητικά αποτελέσματα για το λαό τα έχουμε ήδη γευτεί μέσα από την επί της ουσίας κατάργηση των όποιων προληπτικών ελέγχων έχουν απομείνει…

 

Εγκαινιάζεται, η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, που χρόνια προβάλλουν και οι Περιφερειακές Αρχές και στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα.

 

Και επειδή ανάπτυξη και δικαιώματα δεν πάνε μαζί, στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των Σωματείων, η εξασφάλιση της δυνατότητας παρέμβασης κράτους και εργοδοσίας, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

 

Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών.
Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει όταν θέλει, καθώς και να ορίζει τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.
Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας: Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση.


Προβλέπονται επίσης:
 Ο οριστικός ενταφιασμός των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την όποια επέκταση τους απαιτείται η “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”!!!
 Η ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.
 Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών, την ώρα που ο μέσος μισθός έχει επίσημα μειωθεί πάνω από 25%!
 Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
 Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

 

Απαντάμε μαζικά, ενωτικά, ταξικά με την πανδημοσιοϋπαλληλική – πανεργατική απεργία,

που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία

για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη.

 

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία μας

να πάρουν μέτρα ενημέρωσης και οργάνωσης της απεργιακής κινητοποίησης.


Να εκφράσουν με κάθε τρόπο τα αιτήματα των εργαζομένων

για ζωή με σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!


                                                                                                ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 

                                                                                                                     

 

                                                                                                                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                                                                                           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

                                                                                         ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                               ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2019 18:59

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                 Αθήνα 17 /9 /2019

                                                                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 113

 

 

                                                                                                                                     Προς  Τα Διοικητικά Συμβούlλια

                                                                                                                                               των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων

                                                                                                                                               – μελών της ΟΣΥΑΠΕ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ σε εφαρμογή του άρθρου 31 του καταστατικού καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων – μελών της στην προβλεπόμενη ετήσια τακτική ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ.

Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 11 Οκτώβρη 2019 και ώρα 10.30 πμ., στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κεντρικού Τομέα Αθήνας, της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Μεσογείων 156, Χολαργός - Στάση Μετρό Εθνική Άμυνα-Γραμμή 3), με θέμα:

Ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις, τις αποφάσεις και την οργάνωση της δράσης της Ομοσπονδίας, τον συντονισμό και προγραμματισμό δράσης των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων.


Σας γνωρίζουμε ότι οι δαπάνες μετακίνησης και τυχόν διαμονής των εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων θα βαρύνουν τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους.

 

                                                                                                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                                                                                            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                                                                    ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                         ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 8 από 112

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση